500 internal server hatası nedir ?

Linux yada windows sunucularda her iki işletim sistemine ait sunuculardada sıklıkla karşılaşılabilen bu hatanın çözümü hatayı almaktan daha basitdir.

500 internal server hatası ile karşılaşmanız için üç neden mevcutdur;
Nedenlerden biri ki bu ihtimaller arasında %70 lik paya sahiptir “.htaccess” dosyasının yanlış yapılandırılmasından kaynaklanır yada “.htaccess” dosyanızın içerisinde yasaklı olan php fonksiyonlarınızı aktif etmeye çalışıyor olmanızdan kaynaklanır,
Diğer olasılık hatalı kodlamadan kaynaklanır yazılımınızda “;” hatası dahil DB bağlantı sorunlarına kadar tüm yazılım sorunlarında 500 internal server hatası ile karşılaşırsınız burada hatanın sebebini bulabilmeniz için dosyanın çalıştığı dizinde error_log dosyanızı bularak ilgili dosya ve satırındaki belirtilen hatayı düzeltmenizdir.
En düşük ihtimal olan sunucu sorunlarıdır , en düşük olmasının sebebi siz yeni satın almış olduğunuz hosting hesabınızın bulunduğu sunucuda sizden önce yüzlerce site barındırıldı ve bu siteler sorunsuz olarak çalışıyorki hosting firması hizmet vermeye devam ediyor, sunucu kaynaklı olması imkansız değil tabiki .

Sunucu kaynaklı sorunlar olarak ayrıca paragraf açarsak bunlar içinde bir kaç sebep sıralayabiliriz. PHP İNİ editor üzerinden üç farklı limit tanımlanır bunlar post time out, time out ve memory limit dir. Yazılımınızın ihtiyacı olan limitler bu sınırların üzerinde ise 500 internal server hatası ile karşılaşırsınız.

WordPress 500 Hatası

WordPress sitenizde 500 hatası ile karşılaştıysanız hatanın çözümünü bulmak için öncelikle en son yaptığınız işlemi gözden geçiriniz, eğer bir işlem yapmadan bu hata ile karşılaşmışsanız , wordpress otomatik güncellemeyi kullanıyorsanız siz yapmasanız dahi siteniz kendini güncellemiştir ve yeni sürüm hatalı olabilir yada sunucunun size tanımlamış olduğu limitlerin üzerinde ihtiyaç duyuyordur, 500 hatası genellikle tema yada plugin kaynaklıdır , wordpress kendi yapısında hata barındırmayan bir kodlamaya sahiptir .

Hatayı tespit edebilmek için ana dizininizde error_log oluşmuş mu kontrol ediniz error_log içerisinde yazan dizindeki plugin yada temayı de aktif ederseniz sorununuz düzelecektir (de aktif etmek için FTP ile bağlanarak plugin yada temanın klasörünün ismi değiştiriniz pasif olacaktır.) error_log oluşmadıysa index.php de en üste error_reporting(E_ALL); yazarak error_log oluşmasını sağlayınız halen oluşmuyor ise plugin ve modules klasörülerinin içinde tüm pluginlerin isimlerini değiştirin ve sonrasında sırasıyla eski haline döndürerek hata alana kadar işlemi tekrarlayın bu sayede sorunlu eklentiyi bularak sorununuzu düzelteceksiniz.

Share

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir